مسعود سپهرزاد، رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران گفت: فرش که زمانی کالای سرمایه ای برای افراد محسوب می شد حالا در اثر بی توجهی مسئولانی که اساساً هیچ مسئولیتی را برعهده نگرفتند آنچنان مظلوم و مغموم شده است که دیگرانی که هیچ تبحر و تخصصی ندارند باید بیایند و برایش نمایشگاه بگذارند و آبرویش را به تاراج ببرند.
سپهرزاد با اعتراض به عملکرد مرکز ملی فرش ایران بیان داشت: مسئولان مرکز ملی فرش ایران در کدام نقطه سنوات تخصصی فرش دستباف قرار دارند که به برگزاری نمایشگاه های مختلف مبادرت می کنند. شرکت کنندگان و اجاره کنندگان غرفه ها را نیز از کسانی می گذارند که مجوز فروش فرش ندارند و از اتحادیه نیستند. این افراد تعهدی به متقاضیان در برابر فروش فرش ها ندارند. پاسخگوی مشتری نیستند و نام و نشانی ندارند تا در صورت شکایت خریدار به آنها مراجعه شود.
وی تاکید کرد: وزارت صمت می داند که متخصصان فرش دستباف باید از اتحادیه مجوز داشته باشند و اینکه هر کس قانونمند باشد یعنی کشورش را دوست دارد و بر این مبنا تاکید و تلاش می کنم تا برگزاری نمایشگاه تنها بر عهده اتحادیه قرار گیرد.
سپهرزاد تصریح کرد: باید مسئولان از فرش دستباف که پرچم کشور را به اهتزاز در می آورد تمام قد دفاع کنند. باید از محرومیت هایی که در دو دهه اخیر متهم شده حمایت کنند. فرش ایران را فقط ایرانی می شناسد و می تواند به دنیا بار دیگر شناسایی کند نه هیچ خارجی و غیر دیگری.
وی با ابراز تاسف گفت: زمانی صادرات فرش ایران به دنیا سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار بود؛ اما با بی مسئولیتی مدیران وقت در نیمه دوم دهه ۷۰ رفته رفته این جایگاه فراموش شد و اکنون سالانه تنها ۵۷ میلیون دلار که به قدر توان تنها یک تاجر صادر کننده فرش است به خارج صادرات داریم.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران تصریح کرد: چگونه است که می توان زعفران و پسته ایرانی را بی نام و نشان به خارج ارسال کرد تا آنها با درج نام و نشان خودشان آن را به دنیا معرفی کنند. دل هر ایرانی به درد می آید وقتی زعفران کشورش را در کشورهای خارجی با نام دیگری می بیند، اما فرش ایرانی را نمی توانند گله ای و یا فله ای به دیگر کشورها ببرند برای همین است که صرف ندارد تلاش کنند تا فرش ایرانی جایگاه خود را در خارج مجدداً به دست آورد.
وی تاکید کرد: فرش ایرانی را باید به جایگاه متعالی اش بر گردانند که آبروی ایران است. فرش ایرانی باید ارزآوری برای کشور داشته باشد. دولت در این زمینه با تبلیغات و حمایت گسترده می تواند فرش را به جایگاهش برگرداند.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف در مقایسه میزان افزایش قیمت فرش دستباف با دیگر کالاها گفت: با اینکه هر ساله دستمزد بافندگان بر اساس قانون کار افزایش می یابد و مواد اولیه هم روز به روز گران می شود؛ اما فرش دستباف که کالای سرمایه ای بوده به نسبت دیگر کالاها ، افزایش قیمت زیادی نداشته است.
سپهرزاد در پایان با اشاره به فعالیت کسب و کارها در فضای مجازی افزود: کسب و کارهای اینترنتی در چند سال اخیر افزایش پیدا کرده؛ اما بدون اینکه مجوزی از اتحادیه داشته باشند. متولیان صدور مجوز برای فعالیت های اینترنتی باید این گروه ها را به اتحادیه ذیربط جهت اخذ پروانه کسب هدایت کنند.