محسن مبرا، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان بستنی، آبمیوه و نوشابه های تهران بیان کرد: اتحادیه در تلاش است تا خانه هایی را که میراث فرهنگی به آنها جواز بهره برداری برای ایجاد کافه می دهد را طبق قانون به نظارت خود برگرداند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان بستنی، آبمیوه و نوشابه های تهران در خصوص احداث انواع کافه ها در خانه های قدیمی و سنتی اظهار داشت: رسته کافه و کافه های سنتی متعلق به اتحادیه آبمیوه و بستنی است؛ اما متاسفانه در سال های اخیر خانه های قدیمی و سنتی که اجازه تخریب ندارند با اجازه و ورود موازی کاری های میراث فرهنگی، تبدیل به کافه های سنتی شده اند در نتیجه اتحادیه و اماکن تهران نمی تواند ورود پیدا کرده و تخلفات شان را ثبت، گزارش و پی گیری کند..
وی در ادامه تاکید کرد: این خانه ها به ظاهر کافه هستند در حالیکه منوی باز به مشتریان ارائه می دهند. در این منوها انواع نوشیدنی های سرد و گرم، دسرها و غذاهای مختلف و متنوع سرو می شود. تداخل صنفی در کشور منجر به کسادی کار عده ای می شود که عین بی عدالتی است.
مبرا با بیان اینکه هر تخلفی در این کافه ها صورت گیرد از سوی اتحادیه قابل پی گیری نیست، تصریح کرد: کافه ها حق سرو غذا و فست فود را ندارند. هیچ یک از رسته های اتحادیه آبمیوه و بستنی، اجازه سرو غذای گرم و سرد را ندارد. اگر می خواهیم عدالت را برقرار کنیم باید از خودمان شروع کنیم. سازمان ها و ارگان های مختلف با موازی کاری با صنوف و اتحادیه های مختلف موانع زیادی در کسب و کار ایجاد می کنند. سازمان ها باید دست از موازی کاری بردارند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان بستنی، آبمیوه و نوشابه های تهران تصریح کرد: از دیگر مشکلاتی که سازمان ها برای اتحادیه ها ایجاد کرده اند، وجود ماده ۱۸۶ برای صدور و تمدید پروانه کسب است. بیش از ۵۰۰ پرونده در حال بررسی داریم که منتظر صدور جواز هستند. وجود این ماده باعث اختلال و کندی صدور پروانه کسب شده است.
وی افزود: در صددیم با برگزاری جشنواره های مختلف، فعالیت صنف آبمیوه و بستنی را به مردم شریف ایران بشناسانیم؛ لذا علاوه بر برگزاری جشنواره در شهریور ماه با برگزاری جشنواره هایی در مهر و آذر ماه در تلاشیم جایگاه این صنف و اتحادیه را در بین مردم نشان دهیم.