یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۰:۵۳ ب٫ظ

یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۰:۵۳ ب٫ظ

یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۰:۵۳ ب٫ظ

پیروزی در مرزهای اقتصادی با استفاده از علم و تجربه حوزه اصناف/ باید اطلاعات و پتانسیل اتحادیه های صنفی به کار گرفته شود

مجتبی جعفری، رئیس اتحادیه پارچه فروشان تهران بیان داشت: همان گونه که در زمان جنگ، همراهی و همگامی جوانان غیور و شهادت طلب با فرماندهان رشادت طلب نیروهای نظامی کشور سبب پیروزی در عملیات های سخت شد، اکنون نیز در مرزهای اقتصادی بر آنیم تا از علم جوانان و تجربه پیشکسوتان برای پیروزی بهره ببریم.

وی با تقسیم بندی مشکلات صنف متبوع خود به دو بخش ساختاری و سیستمی اظهار کرد: در محور ساختاری مشکلات زیادی وجود دارد. در مدل های شهری پس از گذشت چندین و چند سال که واحدهای صنفی پارچه فروش در مراکزی چون مولوی، عبدل آباد و صالح آباد متمرکز شده اند؛ هنوز وضعیت شهری به همان حالت سال های دور است. اگر آتش سوزی و یا بلایای طبیعی اتفاق بیفتد در هیچ شرایطی امکان ارسال خدمات امدادی نیست در حالی که برای حل این معضل اولین مسئولیت بر عهده شهرداری است. متاسفانه ساختار موجود در طول سال های زیاد اصلاح نشده و به همان روند ادامه یافته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان پارچه تهران افزود: از دیگر مشکلات می توان به هزینه های بالای اجاره بها، حامل های انرژی و افزایش هزینه های خدمات رفاهی اشاره کرد. در این میانه شیوع ویروس کرونا مدت ها گریبان این صنوف را گرفت و تحریم نیز مزید بر علت شد. تورم حاکم بر اقتصاد هم شرایط را بدتر کرده است. بسیاری از اعضا در این میان تمام و یا بخشی از سرمایه های خود را از دست داده اند. عدم موجودیت نقدینگی و سرمایه بحران زیادی برای اعضا ایجاد کرده است

وی ادامه داد: پارچه بیس و مواد اولیه بسیاری از صنوف است که همگی با هم چرخه اقتصاد را می چرخانند و این در حالی است که قاچاق این کالای مهم همچنان ادامه دارد. بارها از سوی مسئولان این موضوع بررسی شده اما نشانی از نابودی قاچاق وجود ندارد. از سوی دیگر فقدان امکاناتی چون وام بانکی برای زنده نگه داشتن اقتصاد خرد که در دستان کسبه قرار دارد هم مسئولیتی است که باید مدیران به آن اهتمام ورزند .

جعفری در ادامه به مشکلات ساختار سیستمی اشاره داشته و گفت: گذار از مدل های سنتی به مدرنیته هم خوب است و هم مشکلات زیادی به همراه دارد. امید است هیئت رئیسه جدید اتاق های اصناف ایران و تهران با بررسی موضوعی هر یک از مشکلات با کمک از مشاوران و متخصصین هر حوزه، راه حل برون رفت بیابند.

وی با تاکید بر لزوم وجود دیتا و اطلاعات در کشور بیان داشت: مهمترین نکته برای بررسی هر موضوعی وجود داده ها، اطلاعات و آمار صحیح است. در این خصوص مسئولان می توانند از اتحادیه ها و هیئت مدیره آنها بهره ببرند. نمونه آن سازمان امور مالیاتی است. اطلاعاتی که هیئت مدیره اتحادیه در خصوص صنف متبوعش دارد می تواند برای حل معضلات مالیاتی کمک کند. در همین رابطه با مدیران جنوب و مرکز سازمان جلسات خوبی برگزار کردیم تا خصوصاً به موضوع ماده ۱۸۶ قانونمالیاتهای مستقیم بپردازیم. این ماده از عمده مشکلات در خصوص صدور پروانه کسب است.

رئیس اتحادیه پارچه فروشان تهران همچنین گفت: سایت ایرانیان اصناف نیز در برخی موارد به جای حذف مانع، با عدم ارائه خدمات و دسترسی آسان مانعی برای انجام اصول کار می شود که مسئولان ذیربط باید در پی برطرف کردن آن باشند.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها